DYACRIS OPTIK – OPTICA MEDICALA – DEFECTE VEDERE

Dyacris Optik

Defecte Vedere

Prin ochi primim cele mai multe informatii despre lumea exterioara. Dupa calculele unui cercetator 80% din amintirile pe care le pastram sunt inregistrate prin vedere.

Fie ca sunteti deja client al Dyacris Optik sau nu sunteti inca hotarat sa ne treceti pragul, noi ne dorim ca fiecare dintre dumneavoastra sa fie bine informat in ceea ce priveste defectul dvs de vedere, asa ca ne-am hotarat sa va prezentam principalele defecte de vedere in cateva cuvinte. Citind aceste randuri va veti da seama daca sunteti predispus vreunui defect de vedere, daca simtomele dumneavoastra se regasesc printre randurile de mai jos: ar fi cazul sa faceti o vizita, fara intarziere, optomeristului dumneavoastra.

Ochiul are rolul de a ne furniza informatii – sub forma unor imagini colorate – despre adancimea, distanta si miscarea obiectelor. Miscandu-l in sus, in jos si lateral, vedem cea mai mare parte a mediului care ne inconjoara.

ochi

Ochiul uman are capacitatea de a vedea clar la diferite distante prin modificarea puterii sale de convergenta. Aceasta calitate este in esenta datorata modificarii dioptrilor cristalinieni atat ca raza de curbura, cat si ca distanta de separare intre ei. Este de fapt punerea la punct a aparatului fotografic comparand ochiul cu acest aparat optic. In cazul ochiului aceasta punere la punct se obtine nu prin deplasarea obiectivului, ci prin modificarea puterii sale de convergenta.

Cand lumina vine de la un obiect si intra în ochi, razele sunt reftactate de catre cornee si cristaline. Punctul în care se întâlnesc razele se numeste focar. Daca se focalizeza pe retina, tot ce se vede este clar si neted.

 

Ochiul este un sistem capabil sa se modifice pentru a permite perceperea imaginilor clare pe retina. Acesta capacitate scade cu varsta. De la nastere pana la 3 ani se petrec urmatoarele modificari: creste lungimea ochiului, cristalinul se aplatizeaza (se turteste) si cornea devine mai sferica. Astfel, in jurul varstei de 3 ani se ajunge la starea de emetropie (dioptrii 0).

 

In cazul emetropiei (0 dioptrii) razele de lumina primite de ochi converg (se strang) intr-un singur punct pe retina si omul vede clar fara ochelari.

Despre noi

Noi, Dyacris Optik, oferim servicii profesionale cu ajutorul aparaturii performante, a personalului calificat si a produselor de calitate superioara.

Ochelarii de care aveti nevoie pot fi prescrisi mult mai usor, printr-o metoda de investigare mai simpla decat probatul la infinit al lentilelor.

Yoseo Design © 2023. All Rights Reserved